Er Det Ikke Akseptabelt Å Nyte Livet? (dromstort)
Bolig Drømmen Bli Min Venn Jenten Bak Bloggen QUOTES

12

Er Det Ikke Akseptabelt Å Nyte Livet?

Hvorfor er det egentlig slik at alle tror at det viktigste her i livet er å begynne å studere og velge karriere? Hvorfor er det slik at hvis man ikke begynner rett på høyere utdanning etter videregående så stiller alle spørsmål om hvorfor, hva og hvordan. Hvorfor er det ikke akseptabelt å ikke studere, ikke jobbe, og bare nyte livet?
for spørr du meg så haster ikke utdanning. Det er så mange av dere som begynner på høyere utdanning bare for å gjøre det, dere vet egentlig ikke hva dere ønsker i livet, dere aner virkelig ikke hva dere ønsker å bli, men hvis dere er så glad i å gå på skolen så er det helt i orden for meg, jeg føler jeg er en person som svømmer mot strømmen, og jeg nyter livet mitt som å være "annerledes"
I stedet for å studere så koser jeg meg med å bygge LEGO

jeg føler vi mennesker følger en slags "vei" som er laget for oss, "den riktige måten å leve livet på" men det finnes ikke noe som er riktig vei eller gal vei, du må gå din egen vei og følge ditt hjerte og dine drømmer, Jeg blir i allefall ikke lykkelig av å gjøre som alle andre, jeg blir lykkelig av å utforme mitt eget liv, for det er jeg som skal leve det, og jeg vil være lykkelig og fornøyd med meg selv, for jeg bryr meg ikke om hva alle andre syntes og mener 

Studerer du?
- Drøm Stort -  • 23.04.2013 kl.21:22
  deilig å nyte livet hvis en kan det... koser meg på fridager og gjør minst mulig :)
  23.04.2013 kl.21:23
  HAHA, SÅÅ HERLIG
  23.04.2013 kl.21:32
  Utrolig bra skrevet!
  23.04.2013 kl.21:41
  Så enig med deg :) Og jeg mener man er alt for ung til og bestemme hva man vil utdanne seg til i en alder av 15/16 år. Jeg valgte restaurant og mat-fag linjen, og jeg droppet selvfølgelig ut .. Nå er jeg 23 år, og vet endelig hva jeg vil bli, og nå ser jeg muligheten med og utdanne meg, Man kaster jo ikke bort noe om man venter, man får etablert seg, jobbet og greier før man begynner med skole :) Angrer ikke på at jeg sluttet^^
  23.04.2013 kl.22:29
  ja, hvorfor ikke ;P
  23.04.2013 kl.22:30
  LEGO <3 Nei studerer ikke...
  23.04.2013 kl.23:39
  Det er absolutt - og en menneskerett å nyte livet,allikevel er det så få av oss som får det til.Grunnene til det er mange og de fleste av dem er vi påtvunget av andre..

  Jeg skreiv en kommentar til en annen blogger i dag som jeg føler er litt i tråd med det du skriver om her.Det handler om at vi er frie sjeler.

  Et svært vanskelig og tragisk traume jeg selv måtte leve meg igjennom for noen år siden gjorde at jeg måtte tenke "nytt" om ganske mange ting,rett og slett for å overleve traumene selv.Man spør seg alltid hvorfor og etter mange runder med meg selv kom jeg frem til en slags forståelse.

  Vi er alle født som frie sjeler avhengig og uavhengig av hverandre.Det er ikke lett å forstå for vi gjør vårt beste fra vugge til grav i vår iver etter å legge vår egen sjel og andres sjel (våre barn,ektefeller og andre nære og kjære,eller andre vi av ulike grunner har innflytelse på) i stramme tvangstrøyer.Vi er opplært,som våre foreldre er opplært av sine foreldre osv,til å leve livet vårt innenfor visse rammer for å oppnå aksept.De av oss som nekter å innrette oss blir ganske kjapt stemplet....

  Vi er alle på vei mot det samme målet,slutten på reisen gjennom livet,og hvilken vei vi tar for å nå målet er opp til hver enkelt sjel,hva og hvilken vei som tjener sjelen best.Det er umulig å ikke nå målet og når målet er nådd har vi lyktes,uansett hvor "håpløst" det kanskje noen ganger har sett ut underveis.

  Alle sjeler har ulike eller like kvaliteter,evner og talenter,ingen sjeler er mislykket fordi om de kanskje tar en annen,kanskje lenger,vei mot målet,enn det som omgivelser og ytre påvirkninger forventet.Alt man gjør tjener en hensikt.

  Med hvilken rett har noen til å legge noens sjel i tvangstrøye - allikevel gjør man det,igjen og igjen og er det ikke noen andre,omstendigheter eller ytre påvirkninger som er årsaken så er vi svært flinke til å legge begrensninger på oss selv - i alle situasjoner og valg.

  Flere og flere søker etter "noe" i seg selv som de tror er større enn dem selv og som gir dem den åndelighet og veiledning de tror de trenger (for å gjøre de rette valg osv).For de fleste som søker er det svært vanskelig å forholde seg til fordi at ingen egentlig vet hva dette "noe" er.Det er lettere å forholde seg til å søke etter noe i oss selv som er større (ikke enn oss selv) men større enn den situasjonen man befinner seg i - og hva er det,det kan være at man puster,at man kan se,høre,snakke og gjøre seg forstått,man har sin høyre hånd til å skrive med osv.Alle disse tingene,sammen,eller hver for seg mye større enn noen situasjon man måtte komme opp i.

  Er man bevisst på dette kan man gå ut i verden og møte hva som helst,ingenting blir overveldende eller skremmende,fordi at man vet at man allerede har noe som er større enn....

  Det er når man skjønner dette og når man skjønner at veien blir til mens man går at man virkelig vet hva det vil si å nyte livet.Med eller uten (formell) utdannelse.Paradokset er at man "går glipp" av mye av dette om man velger en (langvarig) formell utdannelse.

  Det blei en noe lenger kommentar enn tenkt dette her,men håper at du gidder å lese.

  Poenget mitt er at hele livet er en utdannelse og hvorfor ikke nyte det underveis :)

  Jeg skjønner legobyggingen - mange gode tanker har vel kommet og gått når du (tilsynelatende) har vært opptatt med byggingen :)

  Hilsen synskepeggy.
  25.04.2013 kl.16:34
  Morsomt haha :)
  25.04.2013 kl.18:07
  hehe, legoo<33
  28.04.2013 kl.12:54
  Så fin blogg :) Har linkrunde på min blogg, ta gjerne en titt :)
  02.06.2013 kl.21:10
  Haha :) Digger bloggen din!
  13.10.2013 kl.22:26
  Kjære blogger! Vi søker nye testere til våre kosttilskudd. Kunne du tenke deg å prøve? Du forplikter deg ikke til å skrive om kosttilskuddet på bloggen din, og alle bloggere som melder seg på får det helt gratis. I tillegg til å få kosttilskuddet gratis, får du også en gratis klokke som takk for hjelpen! Vi håper veldig gjerne du vil benytte deg av tilbudet og liker det så godt at du ønsker å blogge om oss! Sunne hilsener fra Silje.  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta

  Jente på 22år, vet mer om gipsplater og byggelover enn Sminke, Kjendiser og fashion

  Kontakt/Sponsing: dromstortblogg@gmail.com

  Kategorier

  Ukens Blogg  Arkiv

  Siste innlegg

  ch1ll.no - Den nye blogglistench1ll.no - Den nye blogglisten
  Norske blogger
  bilde
  hits